Jurylid Eureka Cup Eindhoven Evoluon 2009

Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd voor scholieren uit vwo 1 tot en met 3. De Technische Universiteit Eindhoven organiseert de Eureka!Cup 2009. Het doel is om leerlingen te laten kennismaken met techniek en spannende toepassingen van natuurwetenschappen.
Er zijn in totaal zes verschillende opdrachten waar de leerlingen mee aan de slag gaan. Het thema van de Eureka!Cup in 2009 is Energie (Watt's Going On?) en alle opdrachten zijn geformuleerd door bedrijven en instellingen die toonaangevend zijn in de energiewereld.

High Voltage Transport - leerjaar 1: Wat voor een hoogspanningsmast wil jij in je achtertuin hebben? De duurzame stad van de toekomst heeft natuurlijk elektriciteit nodig. Op dit moment wordt energie onder andere via hoogspannings-masten getransporteerd. TenneT is dé elektriciteitstransporteur van Nederland en heeft als belangrijke taak om ervoor te zorgen dat elektriciteit continu beschikbaar is. TenneT vraagt jullie om een nieuw ontwerp van de hoogspanningsmasten van de toekomst te maken. Hierbij moet je rekening houden met de veiligheid en het gewicht van de kabels. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus de vormgeving van de masten moet passen in de duurzame stad van de toekomst.

 

begin document
ir jhon van veelen
landschapsarchitect
Hoogstraat 34
6011 RZ Ell
51°12'46.82'' N - 5°48'00.62'' O
jhon@vanveelen.tv
KvK 14108519